openingstijden

PlanUwAfspraak

SHR ontharen

Wilt u uw haar weg laseren, dan biedt SkinLogic uitkomst met SHR ontharen. SHR (Super Hair Removal) is één van de meest innovatieve ontharingssystemen op het gebied van definitieve ontharing. Het is een veilige, effectieve en pijnloze methode die uitermate geschikt is voor alle huid- en haartypes. De revolutionaire SHR-technologie zet nieuwe maatstaven neer voor een laserbehandeling ontharen. 

 

Onze werkwijze

Veel laserbehandelingen voor ontharen maken gebruik van straling, die wordt opgenomen in het pigment, ook wel melanine genoemd. Licht wordt zo omgezet in warmte, waarna verhitting voorgoed haarzakjes vernietigt en de groei van nieuwe haren onmogelijk maakt. SHR richt zich maar oppervlakkig op melanine: het doel is voornamelijk het vernietigen van de stamcellen met nieuwe haren. SHR werkt op basis van een lage fluence, hoge optische energie en veelvoudige pulsen met een hoge repetitieratio van 10 Hz.

Uw haar weg laseren met SHR betekent dat uw stamcellen worden uitgeschakeld. Het eiwit van de stamcellen wordt aangepakt, waardoor ook donkere huidtypes succesvol kunnen worden behandeld. Uit de voedingswereld weten we dat proteïnen hun vitale eigenschappen verliezen als ze worden verhit tot boven 43 oC. De SHR-technologie laat iets vergelijkbaars zien, met een verwarming tot 45 oC van het behandeloppervlak. Het omliggende weefsel functioneert als energiereservoir, zodat het haarfollikel en de stamcellen de temperatuur van het omliggende weefsel overnemen. Na meerdere herhalingen, zowel verticaal als horizontaal, vormt er zich een oedeem rondom het follikel. Het resultaat? Succesvolle uitschakeling van stamcellen.

 

Beweging zorgt voor resultaat

SHR is berust om beweging. Dit betekent dat het handstuk over de behandelzone glijdt. De huid wordt verwarmd, terwijl de saffieren contactkoeling de epidermis beschermt. Weefselvocht en bloed, die niet mogen worden verhit, worden onbereikbaar gemaakt door lichte druk uit te oefenen op het handstuk. Wilt u meer weten over SHR haar weg laseren? Ik help u graag!